#durftevragen

Logopedisten vragen collega's mee te denken met een dilemma. #durftevragen was een rubriek in het Tijdschrift voor Logopedie.

 

Juni 2019
Op een vacature die ik onlangs geplaatst heb is één reactie binnengekomen van een gekwalificeerde logopedist. Ik ben blij dat er in ieder geval één logopedist heeft gereageerd. Maar nu hoorde ik van collega’s uit de omgeving dat deze logopedist geen prettige werknemer is. Ik hoor diverse negatieve ervaringen van collega’s die haar in dienst hebben gehad. Moet ik me hieraan wagen, of kan ik er beter voor kiezen de vacature dan maar niet op te vullen?

Antwoord

Jij als werkgever hebt een vergewisplicht op grond van de WKKGZ. Dat betekent dat je navraag moet doen bij voorgaande werkgevers over de de wijze van functioneren van deze sollicitant. Dit tot preventie van rondhoppen van slecht functionerende zorgverleners.De voorgaande werkgever heeft geen zwijgplicht omtrent het functioneren van de sollicitant.  Op basis van de gegeven informatie kun je een weloverwogen keuze maken of je in zee gaat met deze  nieuwe collega.
Eugenie Ligthart