Logopedist in het onderwijs

Als u lid bent van de NVLF, profiteert u als logopedist in dienst van het onderwijs van veel voordelen. Zoals gratis inschrijving in NVLF-registers, gratis deelname aan een kwaliteitskring, korting op opleidingen van de NVLF Academy en bijvoorbeeld verzekeringen. Bent u nog geen lid van de NVLF, meld u dan vandaag nog aan.

Bekijk alle voordelen en word lid

Besparen op uw NVLF-contributie
De kans is groot dat u kunt besparen op uw NVLF-contributie. In bijna alle cao’s zijn namelijk afspraken gemaakt over de verrekening van de vakbondscontributie met uw werkgever. Omdat de NVLF is aangesloten bij FvOv voor de cao’s in het onderwijs, kunt u als lid van de NVLF ook gebruik maken van deze regeling. Dit levert u een besparing van 30 tot 50% op contributiekosten. 
Lees hoe u dit regelt

Checklist arbeidsvoorwaarden
Misschien bent u nog op zoek naar een baan als logopedist in het onderwijs. Hoe voert u dan straks het arbeidsvoorwaardengesprek? Wat moet u beslist niet vergeten? De NVLF heeft een handige checklist voor u opgesteld. Deze kunt u ook gebruiken voor het beoordelen van uw arbeidscontract.
Bekijk de checklist 

Onderhandelen over uw cao

De NVLF is aangesloten bij de werknemersorganisatie FvOv. Deze vakbond zet zich in voor goede arbeidsvoorwaarden voor een brede groep professionals, waaronder logopedisten. Mede namens de NVLF onderhandelt FvOv over uw cao en overlegt met uw werkgever als er een fusie of reorganisatie is. Voor leden werkzaam bij gemeenten en GGD-en is de NVLF aangesloten bij CMHF. De CMHF onderhandelt over de Cao Gemeenten (CAR-UWO). U vindt de cao's rechts op deze pagina. Voor meer informatie over de rol van de NVLF bij cao-onderhandelingen kunt u contact opnemen met Marguerite Boersma

Juridisch advies over arbeid en inkomen 
Als u in dienst bent van een onderwijsinstelling , gemeente of GGD kunt u voor veel vragen terecht bij uw werkgever. Maar als het gaat om het behartigen van uw persoonlijke belangen, kunt u terecht bij het bureau van de NVLF. Bijvoorbeeld met vragen op het gebied van arbeid en inkomen, zoals ontslag of invoering van de 40-urige werkweek. In sommige gevallen schakelen wij voor beantwoording van uw vraag een externe jurist in. De voorwaarden van gratis juridisch advies vindt u in de 'algemene voorwaarden juridische dienstverlening NVLF'.

Lees wat wij nog meer voor u doen